Новини :: ДЮФЛІФО та регіони

ДЮФЛІФО та регіони

До уваги представників команд!

До уваги представників команд!

Звертаємо увагу представників футбольних клубів та ДЮСЗ, що згідно Регламенту змагань Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області футбольного сезону 2017-2018 років кольори основної (домашня) та резервної (гостьова) форми команд повинні відповідати кольорам, які вказані у заявочних листах команд-учасниць обласних змагань з футболу.

Кольори футболок та гетрів футболістів команд-суперниць не повинні збігатися. У випадку, якщо кольори форми команди гостей та господарів співпадають, то на вимогу арбітра матчу, команда гостей зобов’язана поміняти форму. В іншому випадку рішення приймає КДК ІФФФ.

Кольори футболок футболістів команд не повинні збігатися з кольором футболок арбітрів. В іншому випадку кольори форми змінює бригада арбітрів.

Підшортники мають бути однакового кольору з шортами.

Форма воротаря за кольором повинна відрізнятися від форми футболістів обох команд.

У випадку коли колір гетрів воротаря команди-господаря співпадає з кольором гетрів гравців команди-гостей, то гетри змінює воротар команди-господаря.

Футболка гравця повинна мати емблему клубу і номер на спині, під яким гравець внесений у рапорт арбітра. Висота номеру на футболці – 25 см, ширина – 12 см, ширина смуги – 3 см. На смугастих футболках номери наносяться на білому прямокутнику.

Футболісти, спортивний одяг яких не відповідає Правилам гри, до ігор не допускаються. Гравці ДЮСЗ (команд) зобов’язані проводити ігри у щитках.

До уваги представників команд

Правила гри у футбол 2017/2018. Правило № 4: "ЕКІПІРУВАННЯ ГРАВЦІВ"

1. Безпека

Гравець не повинен використовувати у своїй екіпіровці або носити будь-що, що становить небезпеку.

Всі ювелірні вироби (намиста, кільця, браслети, сережки, шкіряні або гумові пов’язки, тощо.) заборонені та повинні бути зняті. Заборонено закривати тейпом ювелірні вироби.

Перед початком матчу, перед виходом на поле, гравці та запасні гравці повинні пройти перевірку. Якщо гравець носить або використовує заборонені / небезпечні предмети або ювелірні вироби, арбітр повинен наказати гравцю:

• зняти предмет;

• залишити поле під час наступної зупинки гри, якщо гравець не може або не хоче виконувати вказівки.

Гравець, який відмовляється виконувати вказівки або знову носить заборонені предмети, повинен бутити попередженим…

2. Основна екіпіровка

До обов’язкових предметів екіпіровки гравця входять такі окремі предмети:

• футболка з рукавами;

• шорти;

• гетри – стрічка або подібний будь-який матеріал, що накладається або одягається зверху, повинен бути такого самого кольору, як і та частина гетрів, на яку його накладають або яку він перекриває;

• щитки – повинні бути виготовлені з такого матеріалу, що забезпечує надійний ступінь захисту, та повинні бути прикриті гетрами;

• взуття.

Воротарі можуть одягати тренувальні штани…

Якщо гравець випадково втрачає бутсу або щиток, він повинен якнайшвидше повернути їх на місце але не пізніше ніж, коли м’яч вийде з гри; якщо перед цим гравець грає у м’яч та/або забиває його у ворота, гол зараховується.

3. Кольори

• Форма двох команд має відрізнятися за кольором одна від одної та від форми офіційних осіб матчу.

• Форма кожного воротаря має відрізнятися за кольором від форми інших гравців та офіційних осіб матчу.

• Якщо колір футболок двох воротарів однаковий і в жодного з них немає іншої футболки, арбітр дозволяє участь у грі.

Колір майок має бути однаковим з основним кольором рукава футболки; колір підтрусників / рейтузів має бути однаковим з основним кольором шортів або нижньої частини шортів (облямівки), у гравців однієї команди колір майок та підтрусників/рейтузів повинен бути однаковим.

4. Інша екіпіровка

Гравцям можна користуватися безпечною захисною екіпіровкою, як наприклад головні убори, маски, наколінники та налокітники, виготовлені з м’яких легких матеріалів, що мають прокладки, а також головними уборами воротарів та спортивними окулярами.

Головні убори

У випадках користування головними уборами (за виключенням кепок воротарів), вони повинні:

• бути чорного кольору або основного кольору футболки (за умови, що гравці однієї команди користуються головними уборами однакового кольору);

• відповідати професійному вигляду екіпіровки гравців;

• не кріпитись до футболки;

• не бути небезпечними для гравця, який користується ними, або будь-якого іншого гравця (наприклад, механізм відкривання/закривання навколо шиї);

• не мати жодної частини, яка б виступала на поверхні (виступають назовні).

Електронний зв’язок

Гравцям (включаючи запасних/замінених та вилучених гравців) не дозволяється носити/використовувати електронне/комунікаційне обладнання (за виключенням коли дозволяються EPTS). Забороняється використання офіційними представниками команд будь-яких типів електронних систем зв’язку, за виключенням випадків, коли це безпосередньо пов’язано із наданням медичної допомоги або безпекою.

Електронні системи та системи спостереження (EPTS)

У випадках застосування технологічних засобів, що носяться, як частини електронних систем спостереження за продуктивністю (EPTS), в матчах, що проводяться в рамках офіційних змагань під егідою ФІФА, конфедерацій або національних асоціацій, така технологія, що кріпиться до екіпірування гравця, повинна містити позначку, яка вказує на те, що системи були успішно протестовані і вони відповідають мінімальним вимогам стандарту безпеки International Match Standard, що було розроблено ФІФА та Схвалено IFAB. Установи, що проводять тестування підлягають схваленню з боку ФІФА. Строк перехідного періоду триває до 31 травня 2018 року.

У випадках застосування (за згодою національної футбольної асоціації/організатора змагань) електронних систем та систем спостереження (EPTS):

• вони повинні бути безпечними;

• в технічній площі під час матчу заборонений прийом або використання інформації та даних, що передаються з приладів/систем.

5. Гасла, заяви, зображення та реклама

На екіпіровці не повинно бути жодних політичних, релігійних або персональних гасел, заяв або зображень. Гравці не повинні демонструвати натільну білизну з політичними, релігійними або персональними гаслами, заявами або зображеннями, або іншою рекламою, за винятком логотипу виробника. За порушення організатор змагань, національна футбольна асоціація застосовує покарання до гравця та/або команди, або вони мають звернутися до ФІФА, для його оскарження.

6. Порушення та покарання

У випадку будь-якого порушення цього Правила гра не потрібно зупиняється і гравцю:

• арбітр наказує залишити поле, щоб привести до належного вигляду свою екіпіровку;

• коли гра зупиняється, потрібно залишити поле, за виключенням тих випадків, коли він вже привів до належного вигляду свою екіпіровку.

Якщо гравець залишає поле щоб привести в порядок або змінити свою екіпіровку, необхідно, щоб:

• офіційна особа матчу перевірила екіпіровку, перш ніж отримає дозвіл повернутися на поле;

• повернувся на поле лише з дозволу арбітра (який може бути під час гри).

Гравець, який повертається на поле без дозволу арбітра, повинен бути попередженим, а якщо гру зупинено, щоб винести попередження, призначається вільний удар з місця, де був м’яч на момент зупинки гри.

Прес-служба ДЮФЛІФО