Новини :: ДЮФЛІФО та регіони

ДЮФЛІФО та регіони

Івано-Франківські підлітки відвідають Саміт з Соціального Футболу в місті Кельн, Німеччина

Івано-Франківські підлітки відвідають Саміт з Соціального Футболу в місті Кельн, Німеччина

З 29 серпня по 1 вересня делегації одинадцяти благодійних організацій зі всієї Європи зберуться разом в німецькому Кельні на Саміті з Соціального Футболу "Одинадцятка Польді" на запрошення Фундації Лукаса Подольскі.

Серед неприбуткових установ, які об'єднує використання футболу задля позитивних змін у суспільстві, є й українська "Ліга Толерантності", котра реалізовує Школу Холістичного Футболу та кампанію "Грай за Права Людини!" на національному та міжнародному рівнях.

Окрім "Ліги Толерантності", участь братимуть організації з Нідерландів, Угорщини, Німеччини та Великобританії, серед яких "Чемпіони без Кордонів" та Фундація Йохана Кройфа.

Під час Саміту юні лідери та тренери проведуть тематичні воркшопи та зіграють в соціально-орієнтовану версію футболу - футбол-три, який сприяє чесній грі, міжкультурному спілкуванню, підвищенню впевненості у своїх силах та зростанню поваги до інших.

Відповідно до ідеалів самого Лукаса Подольскі, який виріс, граючи у вуличний футбол у Кельні, учасники спільно прийматимуть правила та гратимуть без суддів. Метою змагань з футболу-3 є порозуміння та задоволення від спортивної та соціальної взаємодії під час чесної боротьби.

Делегація "Ліги Толерантності" для участі в "Одинадцятці Польді" складатиметься з 3 дівчат та 3 хлопців, котрі найяскравіше проявили лідерські якості на футбольних полях впроводовж останнього сезону. Так, 12-тирічна Діана Сенюк, капітанка змішаної команди івано-франківського майданчику "Давай, Грай" (ЗОШ № 22) стала найкращим воротарем всеукраїнського турніру від ФК "Шахтар" (Донецьк) в червні 2019 р.

15-тирічний півзахисник Ігор Гавадзин ділиться своїми сподіваннями: "Дуже очікую на поїздку в Кельн зі своєю командою. Я хочу відчути атмосферу іншої країни та пограти в футбол з новими друзями. Як повернусь з Німеччини, влаштую справжнє тренування для своїх однолітків, де покажу різноманітні вправи та розкажу як я спілкувався з іноземцями".

Супроводжуватимуть дітей досвідчені українські тренери: Анастасія Косман, інструктор з фізичної культури запорізького "Козацького ліцею", вчитель року Запорізької області 2019 р. (друге місце), та Олександр Фомічов, тренер з соціального футболу та символ кампанії УЄФА #EqualGame (Рівна Гра).

Довідково:

Лу́кас Подо́льскі – німецький футболіст польського походження, улюбленець німецьких ЗМІ та фанів під прізвиськом "Польді", багаторазовий володар чемпіонських титулів та національних кубків у складі Баварії (Мюнхен), Арсеналу (Лондон) та Галатасараю (Стамбул), чемпіон Європи (2004) та Світу (2014) у складі національної збірної Німеччини.  Знаходиться на третьому місці в списку кращих бомбардирів і за кількістю матчів за збірну.


Ознайомитись з діяльністю "Ліги Толерантності" можна за посиланням: https://www.facebook.com/loft.cfco/