Новини :: ДЮФЛІФО та регіони

ДЮФЛІФО та регіони

У Косові відбувся дитячий фестиваль "Відкриті уроки футболу"

У Косові відбувся дитячий фестиваль "Відкриті уроки футболу"

21 травня за сприяння і допомоги Української асоціації футболу та Благодійного фонду "Розвиток футболу України" на стадіоні "Гуцульщина" м. Косів відбувся футбольний фестиваль національного соціального проекту "Відкриті уроки футболу".

З вітальним словом до присутніх звернулися перший заступник голови Івано-Франківської обласної асоціації футболу Тарас Клим, виконавчий директор Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області Микола Васильків, голова Косівської асоціації футболу Василь Якимишин, представники місцевих органів влади та відділу освіти. Вони побажали учасникам фестивалю спортивних досягнень, фізичного гарту і впевнених перемог.

Привітавши учасників проекту зі стартом, Тарас Клим зазначив: "Проєкт залучає до футболу не лише майбутніх гравців, але й майбутніх тренерів, волонтерів, уболівальників, усіх тих, хто завдяки таким фестивалям захоче долучитися до футбольного процесу і прийти на стадіон. При цьому учасники і школи отримують велику кількість спортивного інвентарю. Це футбольні м’ячі, футболки, манішки, конуси, фішки, насоси, сітки, скакалки, канати, екіпіровка для викладачів та інше важливе й необхідне для здорового дозвілля приладдя".

Фестиваль розпочався з динамічної розминки. Потім для дітей інструктори проводили різноманітні розважальні футбольні ігри, змагання, конкурси та інші спортивні заходи за принципом – "Спорт для всіх". Футбольне поле було розділене на 12-ть секторів, у кожному з яких працював тренер-волонтер з асистентом. Вони ділилися з дітьми секретами футболу, знайомили з вправами, які допомагають розвинути влучність, швидкість та витривалість. Діти, об’єднані в команди, рухалися із сектора в сектор, де їм пропонували виконати ту чи іншу вправу або залучали до гри.

Опікувалися дітьми не лише вчителі та тренери, але й представники поліції, шкільні психологи, поряд був черговий медичний працівник. Співробітники місцевого осередку управління національної поліції проводили з учасниками заходу профілактичні бесіди. Спочатку діти дізнавалися про особливості роботи правоохоронців. А потім наставники у погонах пропагували серед дітей здоровий спосіб життя, ввічливе ставлення один до одного, недопустимість вчинення будь-яких кримінальних чи адміністративних правопорушень, розповідали про правила безпечної поведінки дорогою до школи та додому, про основні дорожні знаки для пішоходів. Діти мали можливість посидіти у поліцейському автомобілі, приміряти бронежилет, скористатись спецсигналами та увімкнути проблискові маячки.

Гарний настрій футбольного свята підкріплювався музичним супроводом. Діти з радістю брали участь у конкурсах, іграх та виконували різні вправи за командами своїх наставників.

По завершенню фестивалю відбулась урочиста церемонія нагородження. Кожна дитина отримала на згадку футболку, учителі фізичної культури – спортивні костюми, навчальні заклади – футбольні м’ячі та інший спортивний інвентар.

Залишається сподіватись, що години, проведені на спортивному майданчику, не пройдуть даремно і багато хто з дітей вирішить обрати активний та здоровий спосіб життя та долучиться до дружньої футбольної родини.

Світлини дитячого фестивалю "Відкриті уроки футболу" можна подивитись за посиланням – ФОТОЗВІТ

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу

Відео-сюжет "Вертеп Косівське ТБ" (оператори: Руслан Генкалюк, Олексій Шалімов, Руслан Генкалюк /молодший/)