Новини :: ДЮФЛІФО та регіони

ДЮФЛІФО та регіони

Микола Васильків про формат нового футбольного сезону 2023-2024 років

Микола Васильків про формат нового футбольного сезону 2023-2024 років

У вересні беруть старт чемпіонати Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області. Змагання відбуватимуться серед юнаків та дівчат різних вікових груп. Виконавчий директор ДЮФЛІФО Микола Васильків розповів про формат нового футбольного сезону 2023-2024 років.

Миколо Миколайовичу, в яких вікових групах змагатимуться юні футболісти у новому футбольному сезоні?

Незабаром стартують наші змагання. Ми раді повідомити, що цьогоріч ми проводитимемо 5 чемпіонатів ДЮФЛІФО, а саме у таких вікових категоріях: U-11, U-12, U-13, U-14 та U-16.

Розкажіть коротко про формат змагань.

У віковій категорії U-11 та U-12 ми традиційно проводимо чемпіонати за системою 8+1 у два кола у трьох групах та фінальною частиною, яка відбудеться літом наступного року. У віковій категорії U-13 юні футболісти пробуватимуть свої сили на повноразмірних футбольних полях 11х11, також у два кола у одній групі. Середня та старша вікові групи U-14 та U-16 будуть розділені на дві підгрупи. Завершать свої змагання також літом наступного року фінальним етапом.

Чи висока активність команд, які бажають взяти участь у чемпіонатах ДЮФЛІФО?

Так, активність у сезоні 2023-2024 років досить висока. Вона не досягла рівня довоєнного часу, але нам вдалось залучити до змагань 48 команд вікових категорій U-11 та U-12, близько 10-ти команд виступлять у чемпіонаті U-13, біля 28-ми команд плануємо в змаганнях U-14 та U-16. Загалом розраховуємо на 85-87 команд учасників змагань ДЮФЛІФО.

З ким співпрацює Дитячо-юнацька футбольна ліга області в організації та проведенні змагань?

Найпершим й найголовнішим партнером ДЮФЛІФО є, звичайно, Івано-Франківська обласна асоціація футболу. Ми постійно відчуваємо методичну та практичну допомогу в організації і проведенні змагань. Також хочеться відмітити налагоджену співпрацю з Департаментом освіти і науки разом з Управлінням спорту та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА. До того ж не можу не відзначити співпрацю, яка з кожним роком стає більш актуальною й змістовною, з громадами нашої області.

Щоб ви хотіли побажати учасникам змагань?

Перш за все від себе особисто та від усієї Дитячо-юнацької футбольної ліги області хочу подякувати Збройним Силам України за те, що дають нам змогу проводити наші заходи та завдяки футболу робити дітей щасливими. А всім учасникам чемпіонатів бажаю цікавих та змістовних тренувань та змагань, бути наполегливими та терплячими, і, найголовніше, отримувати задоволення від футболу.

Прес-служба ДЮФЛІФО