Новини :: Конференції, наради

Конференції, наради

Відбулась нарада з керівниками футбольних клубів учасників обласних змагань з футболу сезону 2017-2018 років

Відбулась нарада з керівниками футбольних клубів учасників обласних змагань з футболу сезону 2017-2018 років

27 липня в приміщенні офісу Івано-Франківської обласної федерації футболу відбулась організаційна нарада з президентами, керівниками футбольних клубів (команд) учасників обласних змагань з футболу сезону 2017-2018 років. З 26-ти футбольних клубів, які подали заявки на участь у обласних чемпіонаті та першості, на нараді були присутні представники 19-ти клубів.

На початку наради перший заступник голови, виконавчий директор ІФФФ Василь Сікора доповів присутнім, що 21 липня відбулось засідання Комітету з проведення змагань ІФФФ, на якому у відповідності до Регламенту змагань Івано-Франківської області з футболу сезону 2016-2017 років, згідно отриманим від футбольних клубів (команд) письмових листів-підтверджень та клопотань, було затверджено склад учасників першої ліги обласних змагань з футболу сезону 2017-2018 років у кількості 14-ти футбольних клубів (команд), а саме:

1. "Колос Городенківщини" (Городенка)

2. ФК "Калуш" (Калуш)

3. ФК "Галич" (Галич) – таку назву буде мати команда "Гал-Вапно" у наступному сезоні

4. "Карпати" (Брошнів-Осада)

5. ФК "Битків" (Битків)

6. "Тепловик-ДЮСШ №3" (Івано-Франківськ)

7. ФК "Турка" (Турка)

8. "Нафтовик" (Долина)

9. "Бескид" (Надвірна)

10. "Карпати" (Болехів)

11. "Вихор" (Ямниця)

12. НФК "Бурштин" (Бурштин)

13. "Покуття" (Снятин)

14. "Придністров'я" (Тлумач)

Чемпіон області "Карпати" (Коломия) у наступному сезоні буде виступати у чемпіонаті України серед аматорських команд, де від Івано-Франківської області може приймати участь не більше двох команд. У зв'язку з тим, що другий представник Івано-Франківщини "Оскар" (Підгір'я) знався з турніру, заповнити вільну вакансію було запропоновано призерам чемпіонату області – спочатку "Колосу Городенківщини", а потім – ФК "Калуш", при умові надання даними футбольними клубами гарантії та забезпечення участі своєї команди у чемпіонаті України серед аматорів та чемпіонаті області. Команда з Городенки відмовилась, а ось футбольний клуб з Калуша вирішив спробувати свої сили у національному аматорському чемпіонаті.

Для формування першої ліги на сезон 2017-2018 років, кількісний склад якої має складатись з 14-ти футбольних колективів, згідно Регламенту обласних змагань з футболу сезону 2016-2017 років (п. 5.17) до когорти 11-ти найсильніших футбольних клубів області мали долучитись переможець та "срібний" призер другої обласної ліги. На жаль, вже другий рік поспіль команда "Касова" (Бовшів) відмовилась від підвищення у класі. У підсумку, до першої ліги перейшла тільки краща команда першості – НФК "Бурштин".

Згідно Регламенту обласних змагань з футболу сезону 2016-2017 років (п. 5.18) у випадку відмови команди другої ліги від переходу до першої ліги, це право надається команді, яка посіла у підсумковій турнірній таблиці другої ліги наступне місце після команди, яка відмовилася від переходу у першу лігу, та яка має відповідну для змагань чемпіонату області клубну інфраструктуру. Даною можливістю підвищитися у класі скористався тільки футбольний клуб "Покуття" (Снятин). Всі інші представники обласної першості від переходу у першу лігу відмовились.

Згідно Регламенту обласних змагань з футболу сезону 2016-2017 років (п. 5.19) у разі, якщо жодна команда другої ліги не виявила бажання прийняти участь в чемпіонату області серед команд першої ліги, то команда, яка посіла у підсумковій турнірній таблиці першої ліги 13-те місце має право в наступному сезоні виступати в обласних змаганнях серед команд першої ліги. Тому футбольний клуб "Придністров'я" (Тлумач) зберігає прописку у першому обласному ешелоні футбольних змагань.

Далі присутні згідно отриманим від футбольних клубів (команд) письмових листів-підтверджень та клопотань були ознайомлені з кількісним та персональним складом учасників першості області з футболу сезону 2017-2018 років:

1. "Касова" (Бовшів)

2. "Медик-Лісівник" (Солотвин)

3. "Черемош" (Верховина)

4. ФК "Рогатин" (Рогатин)

5. "Хутровик" (Тисмениця)

6. "Нептун-Покуття" (Заболотів)

7. "Покуття" (Коломия)

8. "Кремінь" (Пістинь)

9. СФК "Богородчани" (Богородчани)

10. "Вовки" (Вовчківці)

11. ФК "Угорники" (Угорники)

12. "Старт" (Гвіздець)

Також до когорти представників другої ліги може долучитись "Гуцульщина-ДЮСШ" (Косів), доля якої залежить від рішення депутатів районної ради, засідання якої на днях відбудеться.

Голова ІФФФ Тарас Клим і перший заступник голови, виконавчий директор ІФФФ Василь Сікора нагадали присутнім основні вимоги Регламенту змагань; порядок проведення осінньої частини чемпіонату, першості, розіграшу Кубку чемпіонів міст та районів області сезону 2017/2018; ознайомили з рішеннями Виконавчого комітету ІФФФ, засідання якого відбулось напередодні, а саме: розміром оплати арбітражу та інспектування матчів чемпіонату, першості та розіграшу Кубка області з футболу сезону 2017-2018 років; розмірами безповоротної фінансової допомоги у осінній частині змагань 2017 року (13 серпня – 5 листопада). Обговорювалася проблема медично-спортивного забезпечення команд, а також забезпечення громадського порядку та безпеки глядачів під час матчів, зокрема неприпустимість використання піротехнічних засобів.

Окремо зупинились на вимогах до стадіонів та футбольних полів, на підготовці до змагань роздягалень, дотримання правил Регламенту стосовно екіпіровки футболістів, відео-зйомки, радіофікації матчів.

Спеціаліст ІФФФ Ілля Фреїк акцентував увагу присутніх на заявковому реєстраційному періоді для змагань аматорського обласного футболу у осінній частині сезону 2017-2018 років: 05 липня – 20 вересня 2017 року, та графіком заявочної кампанії футбольних клубів.

Далі, з урахуванням побажань керівників футбольних клубів, відбулась процедура жеребкування календаря чемпіонату першої ліги сезону 2017-2018 років. Ігри дорослих складів будуть проходити по неділях. В першому турі, який стартує 13 серпня (неділя), пари команд мають наступний вигляд (першими вказані господарі):

ФК "Калуш" (Калуш) – "Бескид" (Надвірна)

ФК "Турка" (Турка) – "Карпати" (Болехів)

НФК "Бурштин" (Бурштин) – "Тепловик-ДЮСШ №3" (Івано-Франківськ)

"Нафтовик" (Долина) – "Придністров'я" (Тлумач)

"Вихор" (Ямниця) – "Колос Городенківщини" (Городенка)

ФК "Галич" (Галич) – "Покуття" (Снятин)

ФК "Битків" (Битків) – "Карпати" (Брошнів-Осада)

Змагання юнацьких команд вікової категорії U-18 Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-франківської області чемпіонату першої ліги будуть проходити по суботах. Календар змагань ДЮФЛІФО команд U-18 – дзеркальне відображення календаря дорослих складів. Отже, у першому турі, який стартує 12 серпня (субота) зустрічаються (першими вказані господарі):

"Бескид" (Надвірна) – ФК "Калуш" (Калуш)

"Карпати" (Болехів) – ФК "Турка" (Турка)

"Тепловик-ДЮСШ №3" (Івано-Франківськ) – НФК "Бурштин" (Бурштин)

"Придністров'я" (Тлумач) – "Нафтовик" (Долина)

"Колос Городенківщини" (Городенка) – "Вихор" (Ямниця)

"Покуття" (Снятин) – ФК "Галич" (Галич)

"Карпати" (Брошнів-Осада) – ФК "Битків" (Битків)

Після затвердження повний календар обласного чемпіонату першої ліги сезону 2017-2018 років буде викладений на сайті Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області у розділі ЗМАГАННЯ.

Прес-служба ДЮФЛІФО