Новини :: Конференції, наради

Конференції, наради

9 серпня відбулося засідання Виконавчого комітету ДЮФЛІФО

9 серпня відбулося засідання Виконавчого комітету ДЮФЛІФО

9 серпня в конференц-залі "Фонтуш Бутік Готелю" відбулося засідання Виконавчого комітету Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області.

На початку засідання з метою вдосконалення системи управління та покращення роботи штатних працівників Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області та контролю за виконанням рішень керівних органів ДЮФЛІФО, Виконавчий комітет затвердив штатний розклад Виконавчої адміністрації ДЮФЛІФО з 1 серпня 2016 року:

  • перший віце-президент, виконавчий директор ДЮФЛІФО (згідно трудової угоди) – М.Васильків;
  • відповідальний секретар ДЮФЛІФО (згідно трудової угоди) – І.Дaнилoвcький;
  • бухгалтер ДЮФЛІФО (згідно трудової угоди) – Т.Костюк.

Далі були затверджені функціональні обов’язки штатних працівників Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області.

9 серпня відбулося засідання Виконавчого комітету ДЮФЛІФО

Третім питанням порядку денного Виконавчий комітет затвердив офіційну символіку громадської спілки "Дитячо-юнацька футбольна ліга Івано-Франківської області" – логотип, емблему і прапор, ескізи яких присутнім представив президент ДЮФЛІФО Юрій Соловей. Було прийняте рішення використовувати символіку ГС "Дитячо-юнацька футбольна ліга Івано-Франківської області" в офіційній документації, змаганнях ДЮФЛІФО, мережі Інтернет.

9 серпня відбулося засідання Виконавчого комітету ДЮФЛІФО

Наступними питаннями порядку денного Виконавчий комітет затвердив календарний план спортивно-масових заходів та змагань з футболу Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області на ІІ-ге півріччя 2016 року, договір між громадською спілкою "Дитячо-юнацька футбольна ліга Івано-Франківської області" та Івано-Франківською обласною федерацією футболу, кошторис доходів та видатків ДЮФЛІФО на ІІ-ге півріччя 2016 року, склади учасників чемпіонату Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області U-18, U-16, U14 серед спортивних закладів Івано-Франківської області з футболу сезону 2016-2017 років та план-календар І-го кола змагань ДЮФЛІФО з футболу сезону 2016-2017 років.

9 серпня відбулося засідання Виконавчого комітету ДЮФЛІФО

Більш детально перший віце-президент, виконавчий директор ДЮФЛІФО Микола Васильків зупинився на Регламенті чемпіонату Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області з футболу сезону 2016-2017 років.

Учасники змагань Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області сезону 2016-2017 років:

  • U-18 (1999-2000 р.н.) чемпіонат першої ліги, першість другої ліги
  • U-16 (2001-2002 р.н.) чемпіонат
  • U-14 (2003-2004 р.н.) чемпіонат
  • U-12 (2005 р.н.) чемпіонат
  • U-11 (2006 р.н.) чемпіонат
  • U-10 (2007 р.н.) чемпіонат

Змагання з футболу серед команд дитячо-юнацьких спортивних закладів та футбольних клубів проводяться у два кола – "осінь/весна" за коловою системою – на своєму полі та на полі суперника.

Змагання серед аматорських футбольних клубів U-18 проводиться в один етап у двох лігах (першій та другій).

Змагання з футболу серед команд дитячо-юнацьких спортивних закладів U-16, U-14 проводяться в два етапи:

  • перший етап – групові змагання в два кола;
  • другий етап – фінальний турнір (система проведення фінальних турнірів визначається в додатку до Регламенту змагань перед початком першого етапу змагань).

Змагання з футболу серед команд дитячо-юнацьких спортивних закладів U-12, U-11, U-10 проводяться за системою, узгодженою з представниками команд. Система та терміни проведення змагань встановлюються та затверджується Виконавчим комітетом ДЮФЛІФО та ІФФФ. Терміни та місце проведення фінальних турнірів визначає Дирекція ДЮФЛІФО протягом другого кола змагань.

У чемпіонаті першої ліги та першості другої ліги ДЮФЛІФО з футболу серед команд U-18 приймають участь юнаки 01.01.1999-31.12.2000 років народження. Футболісти 2001 року народження можуть приймати участь у змаганнях ДЮФЛІФО U-18 при умові, якщо футболіст не є учнем спортивної школи, або аматорський футбольний клуб має Угоду із спортивною школою про співпрацю, за наявності довідки лікаря про можливість виступу у даних змаганнях.

Футболісти 2000-2001 років народження учасники змагань ДЮФЛ України U-17-U16 та ДЮФЛІФО U-16, які є учнями спортивної школи, можуть виступати за юнацькі команди U-18 у першості другої ліги ДЮФЛІФО при наявній Угоді між футбольним клубом та спортивною школою, за формулою три тайми за два ігрові дні підряд (два тайми у перший день і один – у другий або один тайм у перший день і два – у другий). Якщо матчі відбуваються не два ігрові дні підряд, то обмеження участі футболістів у наступному матчі відсутні.

Футболістам, які є молодші за вказаною віковою категорією (01.01.1999-31.12.2001 р.н.), участь у чемпіонаті першої ліги та першості другої ліги ДЮФЛІФО з футболу серед команд U-18 приймати забороняється.

Матчі обласного чемпіонату першої ліги ДЮФЛІФО U-18 проводяться на день раніше дорослої команди футбольного клубу.

Матчі обласної першості другої ліги ДЮФЛІФО U-18 проводяться в один день з іграми дорослої команди футбольного клубу.

Матчі обласних змагань ДЮФЛІФО U-18 у разі виступу футбольної школи у змаганнях ДЮФЛ України за клопотанням футбольного клубу можуть бути проведені у резервний день.

Учасники змагань ДЮФЛІФО U-18 (01.01.1999-31.12.2000 р.н.) можуть приймати участь у чемпіонаті першої ліги та першості другої ліги Івано-Франківської області серед дорослих складів футбольного клубу за наступними умовами:

  • матч дорослого складу футбольного клубу відбувається не в один день з матчем команди U-18;
  • матч дорослого складу футбольного клубу відбувається в один день з матчем команди U-18 і гравець юнацької команди не був внесений у протокол матчу та не приймав участі у грі юнацького складу;
  • якщо матч дорослого складу футбольного клубу відбувається на наступний день після матчу команди U-18, то гравець юнацького складу може приймати участь у матчі дорослого складу за формулою три тайми за два ігрові дні (два тайми за дорослий склад і один – за юнацький або один тайм за дорослий склад і два – за юнацький).

Гравцям, які народилися в період з 01 січня 2001 року та молодші, приймати участь у матчах дорослих складів футбольних клубів забороняється.

Ігри чемпіонату першої ліги та першості другої ліги ДЮФЛІФО з футболу серед команд U-18 відбуваються на футбольних стадіонах, прийнятих Комітетом з питань стадіонів та безпеки проведення змагань ІФФФ. Тривалість матчу 80 хвилин (два тайми по 40 хвилин з 15 хвилинною перервою).

Дискваліфікація гравця команди U-18 (у змаганнях ДЮФЛІФО або ІФФФ) відбувається по наступним турам календаря змагань (чемпіонат/першість, кубок) до закінчення терміну відсторонення.

У чемпіонаті ДЮФЛІФО з футболу серед команд U-16 приймають участь юнаки 01.01.2001-31.12.2002 років народження, серед команд U-14 приймають участь юнаки 01.01.2003-31.12.2004 років народження спортивних шкіл різної приналежності.

Футболісти 2001 року народження можуть приймати участь у змаганнях ДЮФЛІФО U-18 при наявності Угоди про співпрацю між аматорським футбольним клубом має і спортивною школою, за наявності довідки лікаря про можливість виступу у даних змаганнях.

Учасники змагань ДЮФЛ України можуть приймати участь у чемпіонаті ДЮФЛІФО U-16, U-14 за наступними умовами:

  • матч ДЮФЛІФО команди U-16, U-14 відбувається не в один день з матчем команди у змаганнях ДЮФЛ України;
  • матч ДЮФЛІФО команди U-16, U-14 відбувається в один день з матчем команди у змаганнях ДЮФЛ України і гравець юнацької команди не був внесений у протокол матчу та не приймав участі у грі юнацького складу у змаганнях ДЮФЛ України;
  • якщо матч ДЮФЛІФО команди U-16, U-14 відбувається на наступний день після матчу команди у змаганнях ДЮФЛ України, то гравець юнацького складу може приймати участь у матчі ДЮФЛІФО, якщо зіграв не більше одного тайму у змаганнях ДЮФЛ України.

Ігри чемпіонату ДЮФЛІФО з футболу серед команд U-16, U-14 відбуваються на футбольних стадіонах, прийнятих Комітетом з питань стадіонів та безпеки проведення змагань ІФФФ. Тривалість матчу команд U-16 – 70 хвилин (два тайми по 35 хвилин з 10 хвилинною перервою), команд U-14 – 60 хвилин (два тайми по 30 хвилин з 10 хвилинною перервою).

Гравці команд U-16, U-14 змагань ДЮФЛІФО реєструються в Єдиній базі даних футболістів Федерації футболу України. До участі в змаганнях допускаються ДЮСЗ (команди), які знаходяться на території Івано-Франківської області.

9 серпня відбулося засідання Виконавчого комітету ДЮФЛІФО

Наостанок засідання Виконавчий комітет зобов'язав першого віце-президента, виконавчого директора ДЮФЛІФО п. М.Васильківа підготувати сценарій і кошторис презентації ГС "Дитячо-юнацька футбольна ліга Івано-Франківської області", проведення якої заплановано на стадіоні "Юність" 26 серпня 2016 року.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу

Фотографії – Петра Белея