Новини :: Турніри

Турніри

30 листопада стартує "Зимовий Кубок ДЮФЛІФО" U-16

30 листопада стартує "Зимовий Кубок ДЮФЛІФО" U-16

30 листопада стартує традиційний турнір з футболу "Зимовий Кубок ДЮФЛІФО"-2021. У турнірі приймають участь футбольні команди Івано-Франківської області вікової категорії U-16 (2006-2007 рік народження).

Турнір проводиться у період з 30 листопада по 10 грудня 2021 року у два етапи. Перший етап – групові змагання (дві групи по 5 команд) в одне коло, другий етап – стикові матчі за визначення місць у підсумковій турнірній таблиці. Стикова фінальна частина змагань проводиться за результатами виступів на першому етапі:

  • команди, які посядуть 1-ші місця у групах першого етапу, змагаються за 1-2 підсумкові місця;
  • команди, які посядуть 2-гі місця у групах першого етапу, змагаються за 3-4 підсумкові місця;
  • команди, які посядуть 3-ті місця у групах першого етапу, змагаються за 5-6 підсумкові місця;
  • команди, які посядуть 4-ті місця у групах першого етапу, змагаються за 7-8 підсумкові місця;
  • команди, які посядуть 5-ті місця у групах першого етапу, змагаються за 9-10 підсумкові місця.

Місця команд у турнірній таблиці на першому етапі визначаються за такими показниками, отриманими у всіх матчах: найбільша кількість очок (за перемогу команді нараховується - 3 очки, за нічию - 1 очко, за поразку очки не нараховуються), більша кількість перемог, краща різниця забитих та пропущених м'ячів, більша кількість забитих м'ячів.

У випадку однакової кількості очок у двох і більше команд переможець визначається за результатами особистих зустрічей з конкурентом (конкурентами): найбільша кількість очок, більша кількість перемог, краща різниця забитих та пропущених м'ячів, більша кількість забитих м'ячів.

У випадку рівності всіх вищезгаданих показників, переможець визначається жеребкуванням.

Тривалість матчу -70 хвилин (два тайми по 35 хвилин з 10 хвилинною перервою).

У випадку співпадіння форми приймаючих у матчі команд, форму змінюють гості, згідно календаря змагань.

В рапорт арбітра вноситься прізвища 20-ти футболістів, дозволяється заміна 9 гравців. Зворотні заміни не дозволяються.

За вилучення гравця з поля, який отримав два попередження в одному матчі або за позбавлення суперника очевидноі можливості забити м'яч, гравець не дискваліфіковується та має право приймати участь в наступній грі турніру. За вилучення гравця з поля за більш серйозне порушення, рішення щодо його дискваліфікаціі  приймає дирекція ДЮФЛІФО. Попередження для гравців упродовж турніру не накопичуються.

Турнір з футболу "Зимовий Кубок ДЮФЛІФО" проводиться з метою:

  • популяризації дитячо-юнащкого футболу на Прикарпатгі;
  • підвищення спортивноЇ майстерності юних футболістів для успішного виступу команд регіону в обласних та Всеукраі.нських змаганнях;
  • визначення переможців, призерів та кращих гравців змагань.

Турнір організовує та проводить Дитячо-юнацька футбольна ліга івано-Франківської області; Департамент освіти, науки та молодіжної політики ОДА; Управління спорту Івано-ФранківськоЇ ОДА; Івано-Франківське обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН УкраЇни у відповідності до Правил гри ФІФА, дотримуючись принципів "Чесної гри", згідно з календарем змагань. 

Безпосереднє керівництво змаганнями здійснює Дитячо-юнацька футбольна ліга Івано-Франківської області та Комітет арбітрів "ІФАФ".

Команда-переможець нагороджується пам'ятним Кубком та вимпелом ДЮФЛІФО. Гравці та тренери-представники нагороджуються медалями ДЮФЛІФО.

Команди, які посіли 2-ге, 3-тє місця нагороджуються пам’ятним призом та вимпелом ДЮФЛІФО. Гравці та тренери-представники нагороджуються медалями ДЮФЛІФО. Команди, які посіли місця з 4-го по 10-те нагороджуються подяками та вимпелами ДЮФЛІФО.

Кращий бомбардир, кращий воротар, кращий захисник, кращий півзахисник, кращий нападник нагороджуються індивідуальними призами. Арбітри фінального етапу турніру нагороджуються пам'ятними медалями.

З Регламентом і календарем турніру "Зимовий Кубок ДЮФЛІФО"-2021 U-16 можна ознайомитися (завантажити) за даними посиланнями – "РЕГЛАМЕНТ" та "КАЛЕНДАР".

Команди-учасниці турніру представляють в ДЮФЛІФО заявковий лист учасника турніру "Зимовий Кубок ДЮФЛІФО"-2021. Бланк заявки розміщений на офіційному сайті ДЮФЛІФО за посиланням – "ЗАЯВКОВИЙ ЛИСТ".

Прес-служба ДЮФЛІФО