Новини :: Засідання КДК

Засідання КДК

Відбулось засідання КДК ІФФФ

Відбулось засідання КДК ІФФФ

Футбол – наймасовіший вид спорту в світі. Це не просто гра, а соціальне явище. У футбол грають діти, юнаки, чоловіки і жінки, дорослі і ветерани – це багатомільйонна армія любителів і професіоналів, яка приносить радість мільярдам уболівальників у всьому світі.

Особлива увага у всіх країнах приділяється дитячо-юнацького футболу. Якщо дитячий футбол буде кульгати на обидві ноги, то дорослий буде приречений на інвалідність. Тому, Дитячо-юнацька футбольна ліга Івано-Франківської області робить все можливе, щоб дитячий футбол був здоровий і розвивався.

На жаль, визнаємо: в обласному аматорському дитячому футболі не все благополучно. Причина тому – прагнення домогтися результату будь-якою ціною, в тому числі за допомогою "переростків", змагатися з якими звичайним підліткам дуже складно.

Виною тому – тренери. Для них важливий результат – для рапорту керівникам і отримання від місцевої влади матеріального заохочення за успіх.

Проблема "переростків" з'явилася в футболі не вчора і заради досягнення позитивного результату, іноді деякі тренера йдуть на цей крок: фальсифікують заявочні документи, привозять на змагання хлопчаків під іншими іменами, з переклеєними фотографіями.

Таким тренерам повинно бути соромно, адже штучно "омолоджуючи" одного гравця, ти саджаєш на лавку іншого, який в даний момент повинен грати зі своїми однолітками, набиратися ігрового досвіду. Той "переросток", граючи з молодшими за віком дітьми ніколи не отримає прогресу в своїй грі.

Дитячо-юнацька футбольна ліга Івано-Франківської області бореться з "підставками" за допомогою єдиної інформаційної бази гравців ФФУ і робить все можливе, щоб викорінити це негативне явище.

30 листопада відбулося засідання Контрольно-дисциплінарного комітету ІФФФ, на якому була заслухана службова записка першого віце-президента, виконавчого директора ДЮФЛІФО Миколи Васильківа.

Заслухавши та обговоривши інформацію голови КДК ІФФФ Юрія Петраша, Контрольно-дисциплінарний комітет ІФФФ прийняв наступні рішення:

1. У відповідності до Дисциплінарного кодексу ІФФФ зарахувати технічні поразки (–:+) команді Верховинської ДЮСШ (U-16), відповідно командам-суперникам технічні перемоги (+:–), в матчах чемпіонату ДЮФЛІФО сезону 2017-2018 років: Снятинська ДЮСШ – Верховинська ДЮСШ, Верховинська ДЮСШ – ДЮСШ №1 Коломия, Коломийська РДЮСШ – Верховинська ДЮСШ, Верховинська ДЮСШ – Надвірнянська ДЮСШ, Яремчанська ДЮСШ – Верховинська ДЮСШ, Верховинська ДЮСШ – "Покуття" (Коломия), Косівська ДЮСШ – Верховинська ДЮСШ, Верховинська ДЮСШ – НФК "Ураган" (Івано-Франківськ), Городенківська ДЮСШ – Верховинська ДЮСШ.

2. У відповідності до Дисциплінарного кодексу ІФФФ зобов’язати Верховинську ДЮСШ до 01 квітня 2018 року сплатити ІФФФ грошовий обов’язковий внесок у розмірі 2000,00 грн. за порушення Регламенту обласних змагань з футболу (участь у матчах підставних гравців).

3. Умовно дискваліфікувати гравців ФК "Черемош" Верховина (U-18) до кінця сезону 2017-2018 років: Цехняк Максим, Ренбург Олександр, Грицаєнко Назар та Курильчук Костянтин.

4. Відсторонити від виконання службових функцій до кінця сезону 2017-2018 років тренера Верховинської ДЮСШ (U-16) Ігоря Коржука.

5.  Зобов’язати голову Комітету з проведення змагань ІФФФ п. В. Сікору та першого віце-президента, виконавчого директора ДЮФЛІФО п. М. Васильківа вилучити паспорти футболістів та заявочну документацію Верховинської ДЮСШ (U-14 та U-16) та ФК "Черемош" Верховина  (U-18) та провести повторну заявочну кампанію вказаних вище команд перед початком весняної частини змагань сезону 2017-2018 років.

Прес-служба ДЮФЛІФО